Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falcova tragická autonehoda v českém tisku

6. 5. 2009

Falcova tragická autonehoda v českém tisku

 

 

 

V českém tisku se objevily zprávy o Falcově tragické smrti v pondělí 09.02.1998. Na celostátní úrovni jsem dohledal články v MF Dnes a v Právu. V regionálních novinách téhož data se Falco objevil samozřejmě v jihočeských Českobudějovických listech, dále jsem našel zprávu také v Hradeckých novinách.

Český tisk se bohužel vydal cestou agenturních zdrojů, čímž nás, Falcovy velké fanoušky, příliš nepotěšil. Nad některými informacemi můžeme rovněž zapochybovat.

 

 

 

 

Jak o Falcově smrti informovaly celostátní deníky?

 

 

 

            MF Dnes i Právo převzaly zprávu z ČTK, výsledek je následující:

 

 

MF Dnes, 09.02.1998:

 

 

 

Zpěvák Falco měl smrtelnou havárii

 

 

 

V í d e ň (ČTK) - Známý rakouský zpěvák Falco zahynul v pátek při dopravní nehodě v Dominikánské republice, kam se před necelým rokem přestěhoval. Čtyřicetiletý Falco (občanským jménem Hans Hölzl) sklízel úspěch na poli populární hudby zejména v 80. letech. Vrcholem jeho kariéry byl rok 1985, kdy se s písní Rock Me, Amadeus jako první německy zpívající umělec prosadil do čela amerických žebříčků.

 

 

Právo, 09.02.1998:

 

 

 

Falco zahynul

 

 

 

            VÍDEŇ Při dopravní nehodě v Dominikánské republice v pátek zahynul známý rakouský zpěvák populární hudby Falco. Čtyřicetiletý zpěvák, který žil v Dominikánské republice přibližně rok, v Puerto Plata čelně narazil svým automobilem do protijedoucího autobusu. Falco, občanským jménem Hans Hölzl, byl velmi úspěšný zejména v 80. letech. Vrcholem jeho kariéry byl rok 1985, kdy se s písní Rock Me, Amadeus jako první německy zpívající umělec prosadil do čela amerických žebříčků.

 

 

 

 

Jak o Falcově smrti informovaly regionální deníky?

 

 

 

            V regionálních denících se zpráva o Falcově nehodě objevuje s minimálními odchylkami od verze v celostátních denících. Navíc se u níže uvedených regionálních deníků dá až na titulek a zkratku rakouské televize vypozorovat podoba jako vejce vejci. Potěšující je alespoň to, že se o Falcovi u nás vůbec psalo. Další omluvenkou pro naše noviny může být fakt, že další podrobnosti nebyly příliš dostupné.

 

 

Českobudějovické listy, 09.02.1998:

 

 

 

Rakouský zpěvák Falco zahynul při autonehodě

 

 

 

            VÍDEŇ
- Při dopravní nehodě v Dominikánské republice v pátek zahynul známý rakouský zpěvák populární hudby Falco. Oznámila to v sobotu rakouská televize ORF. Čtyřicetiletý zpěvák, který žil v Dominikánské republice přibližně rok, v Puerto Plata čelně narazil se svým automobilem do protijedoucího autobusu. Falco, občanským jménem Hans Hölzl, byl velmi úspěšný zejména v 80. letech. Vrcholem jeho kariéry byl rok 1985, kdy se s písní „Rock Me, Amadeus“ jako první německy zpívající umělec prosadil do čela amerických žebříčků.

 

 

Hradecké noviny, 09.02.1998:

 

 

 

Zpěvák Falco zahynul při nehodě

 

 

 

            Vídeň - Při dopravní nehodě v Dominikánské republice v pátek zahynul známý rakouský zpěvák populární hudby Falco. Oznámila to v sobotu rakouská televize. Čtyřicetiletý zpěvák, který žil v Dominikánské republice přibližně rok, v Puerto Plata čelně narazil se svým automobilem do protijedoucího autobusu. Falco, občanským jménem Hans Hölzl, byl velmi úspěšný zejména v 80. letech. Vrcholem jeho kariéry byl rok 1985, kdy se s písní „Rock Me, Amadeus“ jako první německy zpívající umělec prosadil do čela amerických žebříčků.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář