Jdi na obsah Jdi na menu
 


ORF FALCO MUSIC NIGHT

3. 2. 2008

ORF FALCO MUSIC NIGHT

 

            Ve studiu se sešly tyto osobnosti: Thomas Rabitsch, Markus Spiegel, Raoul Herget a Rudi Dolezal. Na začátku televize pustila skoro hodinový sestřih z nového DVD Falco Symphonic – Falcovo vystoupení se symfonickým orchestrem z května 1994 ve Wiener Neustadt. Nevydržel jsem sedět, byla to BOMBA!!!

 

Jako první pustili The Sound of Musik, nejvíce vynikl asi orchestr. V Junge Römer nám Falco představuje svou skupinu, Thomase Rabitsche, Petera Paula Skrepka. Nádherně provedené, ostrá Falcova gestikulace. Přichází Jeanny – geniální, supervýkon. Falco při refrénu nahlas vyvolává jméno Jeanny – úchvatné. A co následuje potom? Přechod do Coming home. Stejně tak parádní jako při slavném Donauinselu 1993. A závěr Jeanny+Coming home? MEGABOMBA! Při Titanicu se vyřádili houslisti, zní to krásně. Vienna Calling taky super, Falco mastí na kytaru, prostě jedeee. Rock me Amadeus se blíží, publikum šílí… V písni Falco nezapomíná na členy své kapely: oba Rabitschové, Pistracher, Skrepek atd. Po Amadeovi křičí publikum: Zugabe! Zugabe! Prostě chtějí slyšet další a další skvělé písničky. Ještě aby ne! Jako poslední zařadila ORF do sestřihu Helden von heute, které ovšem na konci necitlivě usekla. Seřízla je úplně stejně, jako kdysi zkrátila Helden na Donauinselu.

 

Po tomto sestřihu začíná diskuze ve studiu. K Thomasi Rabitschovi přichází Raoul Herget, dirigent orchestru. Dozvídáme se spoustu zajímavostí, zejména od Rabitsche. Musel totiž spoustu úseků předělat či restaurovat. Zvuk publika byl dodán „uměle“, protože z původní nahrávky nebylo prakticky slyšet. Rabitsch celou svou práci s původní nahrávkou označil jako „neu konstruiert“. Čili z původního zvuku těžko něco uslyšíme, ale tato předělávka působí opravdu úchvatně.

Markus Spiegel nic nového do diskuze nepřinesl, jen nám zopakoval svůj dlouholetý názor, že Falca nikdo neobjevil.

Další na programu je film Falco lebt, který obsahuje záběry z Falcova života a názory lidí z jeho okolí.

           Do studia se před půl druhou ráno dostavil také Manuel Rubey, představitel Falca ve filmu Verdammt wir leben noch. Nejsem fanda tohoto herce, ale tím, co pronesl, mě usadil dokonale. Mluvil v tom smyslu, že nikdy nebyl Falcův fanoušek a na dotaz moderátora, jestli mu nedělalo problém se tak rychle s Falcem sžít, odpověděl, že to byla jeho výhoda. Dobré, že? ORF nabídla první souvislejší záběry z filmu. Již mnohokrát bylo diskutováno, že Falco ve filmu nestárne, tak mě potěšilo, že jako malý kluk Rubey nevystupuje.

Jako poslední část Falco night nám ORF nabídla známé záběry, jak se Falco nechal namalovat na plátno.

Dle mého názoru se Falco night povedla, nejvíce mě zaujal sestřih z Wiener Neustadt, nejvíce mě šokoval Manuel Rubey svým postojem k Falcovi.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To potřebuju zkouknout

Káťa (13),6. 5. 2010 15:19

Ahojííík! :)
Nevíš,kde by se dal sehnat aspoň kousíček z toho ,,pořadu"?