Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falcova matka Maria - Můj syn nezemřel!

6. 2. 2013

Falcova matka Maria – Můj syn nezemřel!

 

Devět let po záhadné autonehodě

 

Pitva těla prokázala v krvi alkohol a kokain. Ale byl to Falco?

 

Falcova matka si stále pokládá otázku: „Opravdu leží v hrobě můj syn?“

 

Falcovi by bylo 19. února 50 let. Bylo by? Nebo přece jen tyhle narozeniny oslavil? Někde, skrytý před veřejností, na nějakém utajeném místě?

 

Matka rakouské star si to vcelku dokáže představit. Ona totiž nevěří tomu, že Falco v roce 1998 v Dominikánské republice zemřel, když se jeho auto srazilo s autobusem. Protože tělo, které bylo později dopraveno do Vídně, nikdy neviděla! „Nikdy mi nedovolili, abych otevřela rakev,“ vysvětluje Maria Hölzel (80). Proč? Falcova matka si připouští pouze dvě možná vysvětlení: Buď je rakev prázdná, nebo v ní leží někdo jiný. A tak paní Hölzel, která je po mnoha mrtvicích upoutaná na invalidním vozíku, pečuje o hrob na Wiener Zentralfriedhof tak dobře, jak jen může. Ještě větší důraz ale klade na svůj vlastní vzhled. Pravidelně chodí ke kadeřnici a ke kosmetičce. „Snad se jednou můj syn objeví ve dveřích, protože je stále ještě naživu,“ povzdechne si Maria Hölzel. Zároveň se láskyplně podívá na Falcovy fotky, které zdobí její pokoj ve vídeňském pečovatelském ústavu.

 

Alespoň takhle je Falco neustále se svou matkou. Krom toho se jeho alba prodávají stále po milionech. Zdá se, že „Rock me Amadeus“ nebo „Der Kommissar“ prostě ještě nevyšly z módy. Maria Hölzel si tak může s takovým výdělkem dovolit bez problémů platit měsíčně 10 000 (!) eur za péči v ústavu.

 

Beztak je zajímavé, že opravdu slavným se stal Falco teprve ve chvíli, kdy předčasně zemřel. Uctívají ho dva muzikály, v roce 2006 vydala rakouská pošta Falcovu zvláštní poštovní známku, jeho desky mizí jako čerstvě upečený chleba, jeho hrob navštěvují zástupy poutníků – sám Elvis by mohl závidět! Mimochodem Elvis. Vždyť ten by měl taky ještě žít…

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

O nehodě

Jirka,16. 6. 2013 0:49

Podle fotek z toho auta moc nezůstalo, a jak asi dopadl Falco... Proto nechtěli aby otevřeli rakev. Ten pohled by ji zabil... Skuste si to představit že jste Falcova matka... To by byl šok a nikdy by ny to nezapoměla...
Ať žije Falco!

Zajímavé

Europa1957,6. 2. 2013 19:38

Kdyby to člověk měl brát podle tohoto článku,tak by Falco 100% žil :-D Vždy když čtu tyhle věci,mám pak pocit,že opravdu žije. Zase je to pravda,že Maria neviděla jeho tělo,ale proč by se Falco schovával...to je zas blbost :) Vždyť muzikou žil,pochybuju,že jí teď někde skládá tajně.