Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falkenflugova Falcosbírka: Základní alba na LP

9. 6. 2010

Falkenflugova Falcosbírka: Základní alba na LP

 

Základní alba mám seřazená podle data původního vydání nosiče. Postupně doháním velkou sbírku, kterou mám na CD ;-) Sbírka LP je výjimečná zejména počtem různých vydání alba Falco 3 a vzácným LP Nachtflug.

 

  Einzelhaft: Rok vydání: 1982, Číslo: 6.25111 AP, Made in: GER, Rok pořízení: 2009, Místo původu: CZE, Komentář: Parádní Falcovo album, které mám hodně rád a často si ho pouštím. Falcova klasika, pravý Falco, texty s myšlenkou, perfektně propojené s hudbou. Falcova témata drog, žen, trochu snad i politika. Album obsahuje mé oblíbené písničky Zuviel Hitze a Ganz Wien. Obal se mi líbí, jak Falco sedí v té kobce. Pikoška: Tohle LP je prostě Falcova klasika – a kdo ho nemá, musí to ihned dohnat ;-)

 

  Junge Roemer: Rok vydání: 1984, Číslo: 6.25 800/GIG 222 121, Made in: GER, Rok pořízení: 2010, Místo původu: AUT, Komentář: Bohužel nedosáhlo všeobecného úspěchu jako jeho předchůdce, přesto obsahuje propracované skladby jako Junge Roemer či Hoch wie nie. Jejich síla vyniká zejména při koncertech. Obal se mi velmi líbí, Falco v motýlku je prostě a jednoduše fešák. Sice mám obal i desku trochu odrbané, ale nevadí. Pikoška: Tady jsem nemusel sahat hluboko do kapsy ;-)

 

Obrazek

LP Einzelhaft a Junge Roemer

 

      Falco 3: Rok vydání: 1985 Číslo: 6.26210/LSGIG 11154, Made in: YUG, Rok pořízení: 2009, Místo původu: CZE, Komentář: Netřeba zdůrazňovat, že album obsahuje jednu úspěšnou pecku za druhou a jak říká Smeke, tohle je výběrovka a ne album ;-) Moje oblíbená Jeanny je pro mě na albu jedničkou. Just another paid one ;-) Obal je hezčí než u obvyklých vydání či u CD, je tam fotka Falca a krásný velký nápis FALCO. Pikoška: Ani jsem nečekal, že seženu LP vydání z Jugoslávie. Inu, stalo se – a dokonce i u nás!

 

      Falco 3: Rok vydání: 1985 Číslo: MRLP 3014, Made in: DEN, Rok pořízení: 2009, Místo původu: CZE, Komentář: Nebudu to psát pořád dokola, všichni víme, že je to parádní album. Červený obal s drobným písmem je stejný jako u klasických vydání. Nemůžu zatajit, že vydání z Dánska je opravdová rarita. Jsem rád, že jsem ho u nás sehnal! Pikoška: Dánské LP podniklo dalekou cestu do správných rukou ;-)

 

      Falco 3: Rok vydání: 1985 Číslo: SP-5105/2223325, Made in: YUG, Rok pořízení: 2010, Místo původu: CZE, Komentář: Druhé jugoslávské vydání, které se dost liší od prvního. Společný mají nádherný obal, tentokrát s pořádným Falcem, liší se ve verzích písniček Rock me Amadeus a Vienna Calling. Pikoška: To by člověk neřekl, co všechno v Jugoslávii nevyšlo ;-)

 

      Falco 3 (RED VINYL): Rok vydání: 1985 Číslo: 6.26210/GIG 222-127, Made in: GER, Rok pořízení: 2010, Místo původu: AUT, Komentář: Německé vydání, tzv. RED VINYL, vzácná červená deska, která se prodává i za více než 20 EUR ;-) Má sice opět obyčejný červený obal, ale nádherná deska vše vynahradí. Pikoška: Tohle vzácné a krásné LP jsem dokázal sehnat za opravdu směšnou cenu 5 EUR :-D

Obrazek

Krásná rodinka LP Falco 3

 

      Emotional: Rok vydání: 1986, Číslo: 6.26380 AS, Made in: GER, Rok pořízení: 2008, Místo původu: CZE, Komentář: Šťastný Hans Hölzel není opravdovým Falcem-umělcem, ale dopřejme mu to. Navázat na Falco 3 tak není vůbec jednoduché a emocionální album není taková pecka. Songy jako Emotional či Les nouveaux riches ale mají určitě něco do sebe. Obal je pěkný, Falco nemá svůj tradiční nagelovaný účes. Pikoška: Tohle LP se dostalo do mé sbírky Falcových alb na deskách jako první. Jde sehnat snad ze všech nejlépe.

 

      Emotional: Rok vydání: 1986, Číslo: LSWEA 73197/254 291-1, Made in: YUG, Rok pořízení: 2010, Místo původu: CZE, Komentář: Není co připsat :-D Obal je nádherný, zejména ta bublina s Falcem v pravém horním rohu ;-) Pikoška: Další deska z Jugoslávie, až mi připadá, že za chvíli jich budu mít z Jugoslávie nejvíce ;-)

 

  Nachtflug: Rok vydání: 1992, Číslo: 10068-0777 7 80322 1 2, Made in: GER, Rok pořízení: 2010, Místo původu: AUT, Komentář: Opět opravdový Falco. Bezva písničky prakticky od první do poslední. Nejradši mám samozřejmě Nachtflug, dále pak Dance Mephisto či Monarchy now. Obal je parádní, žeru černého Falca z Nachtflugu a rozvrstvení písniček jako hvězd po noční obloze na zadní straně obalu je skvělý nápad. Tohle LP má u mě výsadní postavení. Mé asi nejoblíbenější Falcovo album, prostě nádherné… Pikoška: Vyfotil jsem se s ním u Falcova hrobu na Wiener Zentralfriedhof, kde je na skle Falco vyobrazen úplně stejně jako na obalu Nachtflugu.

Obrazek

LP Emotional a Nachtflug

 

  Poznámka: Další originální LP zatím nemám, ale v budoucnu na obohacení sbírky dále zapracuju ;-) Ještě doplním, že spolupracovník Helden1957 má LP Data de Groove.

 

  Legenda: AUT – Rakousko, CZE – Česká republika, DEN – Dánsko, GER – Německo, YUG – Jugoslávie

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář