Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení písní

26. 1. 2008

Hodnocení písní

 

Píseň Helden von heute dostala ode mě 10 bodů. Je to moje srdeční záležitost, podle mě nej píseň. Jedna z mála, kde dělal Falco jak text, tak i skládal hudbu - a to sám. Bohužel základ této písně je vzat od Davida Bowie, ale to nemění nic na tom, že tyto dvě písně jsou zcela rozdílné. Všechny verze jsou nádherné. NEJ je podle mě verze Live Donauinselfest 1993.

 

Další je Amadeus: Jesliže dostala Helden 10, tak pak může být jenom už 9 :-)!? No je to píseň, která bourala v té době Falca hitparády a klanili se jí mnozí umělci. Nejhranější spolu s Jeanny v dnešních českých rádiích. Je to největší trhák, který Falco kdy udělal. A je to i protipól FALCO vs. AMADEUS.

 

Der Kommissar: Hodnocení: 9 bodů - je to Falcova druhá nej píseň, se kterou se dostal na pop scénu v té době. Tato píseň se zdá, že je veselá, ale není, je to druhá, kde Falco popisuje drogovou scénu ve Vídni a má naučný podtext.

 

Einzelhaft: Hodnocení: 5 bodů. Pro mě dobrá píseň, má impuls, rychlost, tanec, dobrý název pro samotné album.

 

Emotional: Hodnocení: 5 bodů. Je to píseň věnovaná jeho tehdejší ženě, je to píseň plná lásky, milování, lehká, trochu přiblížená černošskému stylu.

 

From the north to the south: Hodnocení: 5 bodů. No je to Falco roku 1999, ale tato píseň měla být někde jinde, na jiném albu, kam se už nevešla? Ale kde?

 

Garbo: Hodnocení: 6 bodů. Tato píseň má výborný text i v českém překladu, Garbo? Asi Falcova vysněná žena?

 

Geld: Hodnocení: 3 body. Je to moc divná píseň, i trochu zapadlá za Naked. Temná píseň, kterou složil, jak si myslel, že bude vypadat svět po jeho úmrtí.

 

Hit me: Hodnocení: 5 bodů. Zajímavá píseň, co nám chtěl touto písní Falco říct? Že už nemohl žádné ženy?

 

Munich Girls: Hodnocení: 7 bodů. No to je píseň, která by měla více pobuřovat než Jeanny, ale není tomu tak. Krásná hudba a sólo na kytaru.

 

Nachtflug: Hodnocení: 9 bodů. Tuto píseň jsem nepochopil ani za 9 let, co Falca znám, a je to dobře, nemá se pochopit! Prvotřídní skladba a hra na baskytaru.

 

Push! Push!: Hodnocení: 6 bodů. Falco a Techno. To opravdu ne? A nebo ano? Na této písni vidíme, že Falco se nezalekl ničeho!

 

Read a book: Hodnocení: 6 bodů. Krásná zamilovaná píseň, která by se nechala zazpívat i česky, text dobře uspořádán.

 

Satellite to satellite: Hodnocení: 7 bodů. Srdeční záležitost mé nastávající – slečny :-) Nej na této písni text v závěru. „Za světlo tvojí lásky ti děkuji, jsem tak blízko, jsem tobě blízko, a tak daleko od tebe…“

 

Steuermann: Hodnocení: 4 body. Je to takové lalalala...pořád do kola, ale to malé sólo na baskytaru… opět Falcova práce.

 

That scene: Hodnocení: 8 bodů. Falcova anglická verze písně Ganz Wien, no Ganz Wien je podle mě lepší (DROGY).

 

The star of moon and sun: Hodnocení: 7 bodů. Z této Falcovy písně lze vyjmout jen jedno: Miluju tě :-) Rada od Falca, jak sbalit holku při hvězdách?

 

Titanic: Hodnocení: 8 bodů. Rockovka tak, jak má být. Rychlá s kytarovýcm sólem, anglický refrén se sem naopak hodí.

 

Untouchable: Hodnocení: 6 bodů. Jednoduchý to text, a výstižný, téma ženy dívky a drogy. Falcova specialita.

 

We live for the night: Hodnocení: 5 bodů. Jednoduchá píseň, až moc jednoduchá? Ale téma: noc, DARK :-)

 

Zuviel Hitze:Hodnocení: 8 bodů. Procítěná píseň na téma drogy a dívka a noční Vídeň!!! To je pravý Falco.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ještě bych dodal....

marajelec,12. 2. 2009 0:23

Ještě bych dodal -Hoch wie nie- a 10 bodů za fajn písničku a super klip.