Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2009

15. 1. 2010

Výroční zpráva za rok 2009

 

 

 

            V roce 2009 se událo dost zajímavého jak na poli Falca u nás a v zahraničí, tak na stránkách FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Nejprve se vyjádříme trochu obecněji a rok zhodnotíme, poté si postupně projdeme ty nejvýznamnější události roku 2009 a na závěr představíme svoje plány pro rok 2010.

 

 

 

            V českém Falcoprostoru se v roce 2009 uskutečnilo velké množství setkání Falcových fanoušků, což nás velice těší ;-) FW TEAM se soustředil, co se týká Falca, opravdu na relevantní věci a neztrácel svůj drahocenný čas se zbytečnostmi a nikam nevedoucími „diskuzemi“, jak se někdy stávalo během roku 2008. Již na konci roku 2009 se také objevil první zájemce, který projevil aktivní snahu o využití naší novinky FALCOSHOP. Z našeho pohledu se rok 2009 vydařil a doufáme, že rok 2010 bude ještě lepší! ;-) Nyní už přejdeme ke konkrétním událostem roku 2009:

 

 

 

            V pondělí 26.01.2009 jsme oslavili první rok oficiální internetové existence Falcostránek FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Jsme rádi, že se stránky líbí a jsou stále populárnější, což je patrné na návštěvnosti v průběhu celého roku 2009. Nebude trvat dlouho a úspěšně oslavíme druhé výročí.

 

 

 

            Na počátku roku 2009 se na stránkách objevila sekce FALCO NA INTERNETU, kde jsou umístěny odkazy na Falcova videa. Podnět k založení této sekce přišel od Isoldy. Při poslední kontrole se ukázalo, že zejména videa z Ruska už běžně dostupná nejsou, proto sekci v roce 2010 rozšíříme o videa jiná.

 

 

 

            V souvislosti s lednovým výročím stránek jsme příspěvky rozčlenili do více sekcí. Stránky se tak zpřehlednily.

 

 

 

            V průběhu ledna jsme představili nejvýznamnější oficiální Falcoakce, které se konaly v únoru v Rakousku.

 

 

 

            Ve středu 11.02.2009 jsme uveřejnili informaci, že Falkenflug disponuje materiály, z kterých se dá zjistit umístění některých Falcových písniček v českých hitparádách. Po náročném a úspěšném zpracování se objevila první vlaštovka v podobě některých umístění songu Naked. Začaly také zpracovatelské práce na písničce Out of the Dark, která se v plné kráse objeví v průběhu roku 2010.

 

 

 

            Falkenflug se každý rok vydává alespoň na jednu Falcoakci a jinak tomu nebylo ani v roce 2009. Ve Vídni navštívil Falkenflug nejtvrdší jádro Falcových fanoušků, přivezl spoustu unikátních Falcokousků a pořídil fotky z tohoto setkání.

 

 

 

            Během ledna a března se v Praze uskutečnily dva významné FALCO FAN MEETINGY, dostaveníčko si dali Isolda s Heldenem, resp. Isolda s Falkenflugem. Osobní setkání a smysluplné diskuze nejen o Falcovi potěšily nás všechny.

 

 

 

            Ve středu 22.04.2009 náš FW TEAM vytváří Klub přátel zpěváka Falca (KPZF). Postupně se začaly naplňovat cíle tohoto klubu, tedy setkávání pohodových lidí s opravdovým zájmem o zpěváka Falca, shánění dalších a dalších informací okolo Falca, vytváření přínosných Falcoprojektů a shánění Falcomateriálů (zejména těch tzv. RARE) do Falcosbírek. Je zjevné, že nejen za sebe mohu říct, že „stanovy“ KPZF plní všichni zúčastnění výborně ;-)

 

 

 

            Pátek 29.05.2009 se zapsal zlatým písmem do naší Falcokroniky. Falkenflug získal kontakt na Falcovy desky z USA, a rozšířil tak svou Falcosbírku o americké singly. K Rakousku, Německu či Portugalsku se tak připojují gramodesky z USA. Amerika není však v roce 2009 konečnou, Falkenflug během roku 2010 představí další nádherné kousky z několika dalších zemí.

 

 

 

            Další pátek, tentokrát 05.06.2009, je ve Vídni oficiálně představena Falcogasse, ulice pojmenovaná po Falcovi. Nachází se v 21.okrsku v délce 250 metrů. Další smělý plán spočívá v pojmenování vídeňského letiště po Falcovi.

 

 

 

            V sobotu 27.06.2009 slavíme 16.výročí Falcova velkolepého koncertu AUF DER DONAUINSEL. U příležitosti tohoto významného výročí se uskutečnila také další Falcovýprava, které se zúčastnili Smeke a Falkenflug. Cesta směřovala do Excalibur City, kde Falco vystupoval.

 

 

 

            Od středy 01.07.2009 začíná Falkenflug představovat svou Falcosbírku, na což bude kladen důraz hlavně v roce 2010. Vycházíme z velkého zájmu fanoušků, kteří jsou na Falcosbírku zvědavi a sami představili či představí svou vlastní.

 

 

 

            V pondělí 13.07.2009 poznává Falkenflug v Praze osobně dalšího Falcova fanouška; je jím Mirek, který působí v severních Čechách.

 

 

 

            V pondělí 09.11.2009 přinášíme informaci o prosincovém vydání Falcova CD The Spirit never dies, které má obsahovat dosud neznámé kousky z jeho dílny. Na tohle téma se pod tímto článkem rozbíhá v komentářích bohatá diskuze. Vydání CD jsme se všichni dočkali v prosinci a náš FW TEAM přichází exkluzivně s hodnocením tohoto alba, které se i později stává předmětem diskuzí.

 

 

 

            Neděle 22.11.2009 je dalším důležitým datem pro Falcovy fanoušky u nás. Na stránkách FALCO, YOU ARE WONDERFUL! se objevuje FALCOSHOP, revoluční možnost získání originálních zahraničních Falcomateriálů v českém Falcoprostoru!

 

 

 

            Měsíc prosinec se nese ve znamení dalších drobných FALCO FAN MEETINGŮ, které organizují naše stránky FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Setkání si domluvili Mirek s Falkenflugem v Ústí, resp. Helden s Falkenflugem. Diskuze se týkala mimo jiné nového CD The Spirit never dies.

 

 

 

Nyní ve stručnosti představíme své Falcoplány pro rok 2010:

 

 

 

Plánujeme další překlady: novinových článků o Falcovi, textů Falcových písniček

Plánujeme rozšířit: sekci FALCO NA INTERNETU, nabídku novinky FALCOSHOP, umístění Falca v hitparádách v českých rádiích

Plánujeme pořádat: další FALCO FAN MEETINGY a výpravy „za Falcem“

Plánujeme doplňovat své Falcosbírky o další nádherné kousky, získávat nové kontakty. Falkenflug představí většinu své originální Falcosbírky, čímž také dojde k porovnání s dalšími Falcofanoušky. Bude to úkol nesnadný, jelikož sbírka je veliká, pokusíme se to ale úspěšně realizovat.

A samozřejmě plánujeme zúčastnit se některé z Falcoakcí v zahraničí ;-) Sice to kvůli vytíženosti nás obou nebude snadný cíl, ale vězte, že to stojí za to ;-)

 

 

 

Snad jsme na nic podstatného nezapomněli. Kdyby se tak přece stalo, napište nám, na přínosné poznámky se už teď těšíme. Tímto se s vámi v roce 2009 loučíme a těšíme se na krásy roku 2010. Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

 

 

Váš FW TEAM

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář