Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2011

7. 3. 2012

Výroční zpráva za rok 2011

 

V roce 2011 se událo nemálo zajímavého jak na poli Falca u nás a v zahraničí, tak na našich stránkách FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Rok 2011 můžeme hodnotit jako pozitivní, přesto nebyly některé plány uvedené ve Výroční zprávě za rok 2010 naplněny podle našich představ a musíme je přesunout do roku 2012. Proto budeme i nadále úspěšně kráčet v oblasti Falca kupředu. Nejdříve zhodnotíme rok 2011 v obecné rovině, poté si postupně projdeme ty nejvýznamnější události roku 2011 a na závěr představíme své nejzásadnější plány pro rok 2012.

 

Pro české Falcovy fanoušky se nejvýznamnější událostí roku 2011 v České republice stala první velká party, která se pod hlavičkou FW konala 30. července ve Flugolandu. U příležitosti dvacátého výročí od Falcova koncertu v Praze se největší Falcovi fanoušci u nás sešli na party FALCO 20 aneb Falco LIVE(S) again. Příznivci Falca a FW měli na této akci možnost poznat další nadšené Falcovy fanoušky. Další různá skromnější setkání Falcových fanoušků jsme uskutečnili v průběhu roku, což nás opět velice těší. Také v zahraničí přinesl rok 2011 několik akcí. Nyní si už shrneme ty nejdůležitější události na poli Falca v roce 2011.

 

Hned na počátku roku 2011 jsme doháněli nedodělky z konce roku 2010, na stránkách se tak objevily články o našich předvánočních výpravách nejen za Falcem.

 

Ve středu 26.01.2011 jsme oslavili třetí rok oficiální internetové existence stránek FALCO, YOU ARE WONDERFUL! Na stránky si našlo cestu zase o pár fanoušků více, což nás velice těší. V souvislosti s třetími narozeninami jsme některé sekce na FW rozčlenili do podrubrik, vše se tak stalo přehlednější.

 

Na začátku roku jsem začal zpracovávat materiály z projektu „H“, který se vyvrcholení dočkal v létě při party FALCO 20 aneb Falco LIVE(S) again.

 

V únoru jsem představil vídeňské akce, na jedné z nich jsem samozřejmě nemohl chybět. Tentokrát jsem nerazil z České republiky sám. Ve čtvrtek 17.02.2011 vyrazila naše Falcovýprava na Falco Afterwork Party do vídeňského Floridsdorfu. Akce se konala v klubu Four Roses, kam se mnou vyrazila Isolde a ve Vídni jsme se setkali se Smekem. Na WZ jsem nafotil také aktuální fotky z Falcova hrobu.

 

Na začátku března připomínáme na FW skutečnost, že od dubna nabízí Vídeň Falcovu voskovou figurínu. Konečně se Falcovi otevřela brána Muzea Madame Tussauds, které se nachází v Prateru.

 

V polovině března startuje projekt Claudia, kterému se věnuju až do konce měsíce. V únoru se mi ve Vídni podařilo po dlouhém snažení získat knihu Frühstück bei mir od Clauide Stöckl, tedy přepisy rozhovorů z jejího pořadu na Ö3, kde je i několik stran o Falcovi, kterého navštívila v únoru 1997 v Dominikánské republice.

 

V pondělí 04.04.2011 jsem přidal do OBLÍBENÝCH ODKAZŮ další českou Falcovu stránku Falco 1998, jejíž autorkou je Kamíček. Přidávám také oficiální statistiky návštěvnosti FW, které poskytují E-stranky.

 

Během dubna se těší velké popularitě vídeňské Muzeum Madame Tussauds také u nás. Již nejméně dvě výpravy našich nadšených Falcových fanynek zavítaly pozdravit Falca z vosku ;-) O těchto výpravách si můžete přečíst na webech účastnic, tedy na „Falco 1998“ a „Falco rides again“.

 

V dubnu přinášíme také informaci, že film o Falcovi „Verdammt wir leben noch“ se dočkal vydání DVD v Japonsku a USA. V Asii bylo DVD uvedeno pod názvem „Rock me Amadeus“. V Americe pod názvem „Falco, the rise and fall of an 80´s pop icon“.

 

Duben byl tentokrát opravdu plný událostí a k tomu přidávám ještě druhé výročí založení Klubu přátel zpěváka Falca (KPZF), skromného spolku pro největší Falcovy fanoušky v České republice, který je aktivní od 22.04.2009.

 

Do FOTOALBA ve složce FALCO ULTRA RARE jsem 19.05.2011 přidal Emotional (N.Y. Mix) Special Limited Edition Double Pack. Velice vzácné vydání obsahuje také písničky Der Kommissar a Ganz Wien.

 

V pátek 20.05.2011 vydal EMI Deutschland 2CD set Falcových alb Nachtflug a Out of the Dark. Dle mého názoru je to další zbytečná reedice.

 

Další pátek, tentokrát 24.06.2011, přinesl další významné osobní setkání dvou českých Falcových fanoušků, které se konalo v západních Čechách. Poblíž řeky Ohře si dostaveníčko dali Europa a Falkenflug. Další osobní setkání, další povídání o Falcovi - a taky další plány na český MEGA FALCO FAN MEETING, který byl v té době už za dveřmi.

 

Ve čtvrtek 21.07.2011 jsem se konečně vydal do vídeňského Muzea Madame Tussauds, kde je Falcova figurína. Falco mi tam ale připadá oproti ostatním hvězdám hudební scény takový zkroucený.

 

V sobotu 30.07.2011 jsme pod záštitou KPZF uspořádali významnou Falcoparty k 20. výročí Falcova koncertu v Praze. Setkání Falcových fanoušků mělo název FALCO 20 aneb Falco LIVE(S) again. Akce se konala ve Flugolandu formou zahradní party, zábavného odpoledne a lehké diskotéky. Počasí bylo trochu proti, museli jsme zvolit mokrou variantu. Nicméně dle došlých ohlasů se akce líbila.

 

V srpnu představuji na FW nádherné japonské provedení slavných alb Falco 3 a Emotional. K dispozici jsou ve FALCO ULTRA RARE v galerii Falco 3 a Emotional JAPAN.

 

Pátek 19.08.2011 byl významným dnem pro Djembu a Falkenfluga. Pod hlavičkou KPZF jsme se vypravili do městečka Gars am Kamp, kde měl Falco svou vilu. Pořídili jsme cenné fotografie a výlet do Rakouska jsme zpestřili také zastávkou v moravském Šatově, ve Znojmě i na jiných místech.

 

Úterý 06.09.2011 se stalo pro Falcovy fanoušky dalším nadějným dnem. V Kurieru se objevila zpráva o tom, že Falcova socha bude zdobit rakouské městečko Gars am Kamp, kde měl Falco svou vilu. Socha bude ze žulového kamene a slavnostně bude odhalena 8. října.

 

O tři dny později šokuje EMI Deutschland celý Falcoprostor nesmyslnou reedicí kompilace, což už je vrchol! Další Best of Falco pod názvem „Falco-Essential“ tak spatřuje světlo světa. I když slovo „další“ není vůbec na místě. V roce 2008 vyšla výběrovka z pouhých dvou alb Nachtflug a Out of the Dark s názvem „Falco - The Essential“. Název skoro stejný, seznam skladeb taktéž. V novém esenciálním vydání nás ošidili o song Mutter, der Mann mit dem Koks ist da. Ten ale v klidu oželíme. Co mě ale fascinuje, je to, že vydají znovu i kompilaci. Tohle už je opravdu výsměch.

 

Slavnostním a dalším významným Falcodnem se stala sobota 08.10.2011, která se opět zapsala zlatým písmem do srdcí všech Falcových fanoušků. Po nudných kompilacích prožíváme událost, která se zapsala do dějin. V rakouském městě Gars am Kamp byla tenhle den slavnostně představena plánovaná Falcova socha. Hurááá, koho by to nepotěšilo!

 

Konec listopadu je ve znamení vánoční Vídně. Pořizuju spoustu fotek z různých významných Falcomíst ve Vídni.

 

Na začátku prosince přinášíme zprávu, že Rudi Dolezal přichází s novým dokumentem o Falcovi, jmenuje se „Muss ich denn sterben, um zu leben“. Podle autora to je nejlepší dokument o Falcovi, který kdy vznikl. Dokonce 98 % záběrů by mělo být neznámých. Ve čtvrtek 08.12.2011 dokument uvedla ServusTV. Informovaly o tom stránky News.at.

 

 

Nyní ve stručnosti představíme své Falcoplány pro rok 2012:

 

Plánujeme další překlady, které se týkají Falca: články a texty písní, projekt Claudia.

 

Chystáme pořádat další FALCO FAN MEETINGY a výpravy „za Falcem“. Vzhledem k úspěchu akce „FALCO 20 aneb Falco LIVE(S) again“ plánujeme další setkání v období výročí Falcova koncertu v Praze. V slunečných měsících chystáme také malou výpravu za Falcovou sochou do Garsu.

 

Nezapomeneme ani doplňovat své Falcosbírky.

 

Plánujeme účast na některé zahraniční únorové Falcoakci.

 

Zajímavým bodem roku 2012 budou výstupy dalšího projektu, který je ve vývoji, a to projektu „HQF“.

 

Jako novinku plánujeme na FW soutěže o atraktivní Falcoceny.

 

 

Doufáme, že jsme na nic podstatného na poli Falca nezapomněli. Tímto rok 2011 uzavíráme a s velkým elánem vstupujeme tou správnou nohou do roku 2012 a těšíme se na jeho radosti. Do té doby, třeba i s vámi, na Falcanou ;-)

 

Váš FW TEAM

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rok 2011

Europa,7. 3. 2012 20:12

Velice se těším v tomto roce na překlady písní a článků :-) Musím ještě dodat,že pro mě osobně byl zatím nejvíce Falcem nabitý právě rok 2011,jak je zřejmě jasné ze všech meetingů a cenných Falco věcí :-)