Jdi na obsah Jdi na menu
 


České vydání DVD Everything

15. 2. 2010

České vydání DVD Everything

 

Nejen zlatá medaile rychlobruslařky Sáblíkové či 38. narozeniny hokejisty Jágra zacloumaly dnešním dnem. Den 15. únor 2010 je významným dnem také pro české Falcofanoušky. Je to tak, v únoru roku 2010 jsme se dočkali českého vydání Falcova DVD Everything! Alespoň nějaký dárek pro české Falcofanoušky v souvislosti s blížícími se Falcovými narozeninami.

 

Vydání je sice české, ale česky na něm nic nenajdeme, resp. v něm. Jde totiž o tentýž disk, který byl vydán již v roce 2000. V něčem se obě vydání DVD Everything přece jen liší. Zejména obalem. Česká edice je „česky papírová“, tedy žádný plastový obal. Chybí pochopitelně i booklet. Ale obsah DVD je naštěstí stejný, jak jsem již psal. Další výhodou je zanedbatelná cena a dobrá dostupnost, v Brně je k dostání třeba ve Špalku či v CSQ (viděl jsem ho všude, kam jsem dnes přišel).

 

Inu, koupil jsem si ho – a tak má vydání z roku 2000 v mé sbírce „mladší“ dvojče. Osobně jsem spíše odpůrce papírových vydání DVD a CD, ale v tomhle případě přivřu oči, protože je to opravdu asi jediný pořádný Falcokousek vydaný u nás.

 

Někoho může pobouřit, že tohle DVD vydal Blesk, který obvykle píše články o Falcovi velice amatérsky, plné polopravd, spekulací a také trochu lží. Můžeme být ale rádi, že ho vydal alespoň někdo. Nicméně tradiční minele se opět nevyhnuli, a tak se můžeme opět nádherně pobavit ;-) Písničku „Mutter, der Mann mit dem Koks ist da“ se jim podařilo rozdělit na dvě díla: na „Mutter, der Mann mit dem“ a na „Koks ist da“. Název „Verdammt“ s jedním „m“ bych jim po přemlouvání možná i odpustil… Na popletený obsah DVD Everything se můžete podívat sami zde:

 

http://www.web-nyrany.cz/web/dvd-prodej/index.php?obsah=detail&id=2010021508

 

Další příspěvek opět uvádí chybné informace, jako např. že DVD Everything je z roku 2003 a opět komolí název písničky „Verdammt wir leben noch“. Ale nemůžeme se divit, autor článku ani neumí správně napsat slovo „originální“. Podívejte se zde:

 

http://www.dvdinform.cz/hudba/blesk-falco-everything

 

A zase zpět k pravdivým informacím ;-)

 

Základní údaje:

           

Název: Falco – Everything

Výroba: Sony Music Entertainment Czech Republic s. r. o.

Vydavatel: Blesk

Rok vydání: 2010

Cena: 60 CZK

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: To máš teda pravdu...

Josef Falkenflug,19. 5. 2010 14:51

Když DVD vyšlo, bylo k dostání doslova na každém rohu. Pak se ale dostupnost postupně zhoršovala. Původní DVD z roku 2000 nikdo nijak neupravoval, proto tam nejsou ani žádné české titulky.

To máš teda pravdu...

♥Naked1996♥,14. 5. 2010 15:10

Je fakt že mi dalo HODNĚ velkou práci sehnat tohle DVD. U nás bylo v krámu poslední a musela jsem jednoho pána přemluvit aby mi ho vůbec prodal. Pak jsem byla ale docela zklamaná. Měli k tomu udělat aspoň CZ titulky...S tim Verdamt mě taky docela naštvali. Ale jsem ráda,že mám aspoň něco. Jsem fakt zjedavá co vydaj příští rok...