Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frühstück bei mir - Falco (Rozhovor, Part II)

1. 4. 2011

Frühstück bei mir – Falco (Rozhovor, Part II)

 

            Claudia: Hansi, za pár dnů slavíš svoje čtyřicátiny, tedy věk, ve kterém většinou začíná krize středního věku.

 

            Falco: Hlavní životní krizí jsem si prošel ve dvaceti osmi letech. Fakt je to tak. Myslel jsem si, že když mám milióny, tak.. Blbost, sice nevíš, kdy přijde úspěch a kdy fiasko, ale je tu rodina, teď musíš být rozumný. Stala se mi dost podstatná věc: „Chtěl jsem být buržoustem.“ Příští den vrátilo své desky 450 000 fanoušků s otázkou: „Zbláznil se, cožpak už vůbec neví, kdo je? On, takový bohém, chce být buržoustem, protože se teď seznámil s jednou Štýřankou.“ (Pozn.: Isabella Vitkovic, s kterou byl tři roky ženatý). Fanouškům to došlo mnohem dřív než mně samotnému. Žil jsem až moc v oblacích. A teď jsem musel protrpět sedm let, abych se z toho dostal. A teďka se podívej, nemyslím si, že by mi něco chybělo.

 

            Claudia: Cítíš se tedy tělesně stejně fit jako ve třiceti…

 

            Falco: (směje se): Myslíš jako v posteli?

 

            Claudia: Myslím tvůj tělesný stav jako celek.

 

            Falco: Piju výrazně míň nebo vůbec. A svoje játra vidím tak na dvacet osm.

 

            Claudia: Máš své alkoholové excesy zatím pod kontrolou?

 

            Falco: No jó, vždyť tady v Hacienda Resorts natáčíme Klinik unter Palmen. Tam je taky můj přítel Harald Juhnke, kterému už se ale tak dobře nevede. Říká: „Jak jednou začneš chlastat, už se z toho nikdy nedostaneš.“ Myslím si, že je to pořád dokola, furt přestáváš a zase do toho spadneš. Nesmíme si ale plést příčinu a důsledky. Problémy s alkoholem spočívají vždycky v nějakém psychickém problému, kterému určitá sorta lidí zřejmě není schopna porozumět. Když třeba říkají: „Když se někomu nedaří, musí se opít nebo co? Kde to pak jsme?“ To je pochopitelně totálně špatně. Přesně vím, kdy začaly moje problémy s alkoholem, totiž s úspěchem a s prachama. Tehdy měli lidi určitě pravdu, když říkali: „No, to je ale chudák, proto musí chlastat!“ Když ale sláva roste rychleji než zraje tvoje duše, máš problémy, to mi věř.

 

            Claudia: To znamená, že když se ti momentálně nedaří, začneš zase pít?

 

            Falco: Není to tak, že bych se alkoholu vyhýbal jako čert svěcené vodě. Jen nesmím překročit jistý limit, nejlepší by bylo, kdybych samozřejmě nepil vůbec. Ale vlastně nechápu, proč bych si někde nemohl připít sklenicí sektu, aniž bych nemusel napřed vypít sklenici minerální vody, aby každý věřil, že jsem snad abstinent. V Americe je například neuvěřitelně moderní říkat: „Dejte mi prosím minerálku, já jsem alkoholik!“ Pravděpodobnost, že bych mohl být závislý, je bohužel velká. Pokud by si mohl někdo zvyknout na plíseň na nohou, byl bych to pravděpodobně já. Nebo na elektrické kartáčky na zuby.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Být buržoustem

Europa,2. 4. 2011 9:13

...co to znamená? :-) Taky chci moc poděkovat,za tenhle článek,moc se mi líbil,už se těším na další ;-).

Re: Být buržoustem

Josef Falkenflug,7. 4. 2011 11:46

Asi už je pozdě a našlas to, ale pro pořádek. Jak to tak říct výstižně, stručně a slušně? :-D Prostě zazobanec s velkým majetkem, který pořád hrabe? Asi tak - v dnešním slova smyslu.

Re: Re: Být buržoustem

Europa,12. 4. 2011 12:54

Vůbec není pozdě,děkuju za odpověď :)