Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můj přítel Falco: Úvod

19. 4. 2010

Můj přítel Falco

 

            Úvod:

Asi pro každého Rakušana, který se narodil mezi léty 1955 až 1970, byl a je Falco úplně jedinou rakouskou popstar. Jeho hity jako „Ganz Wien“, „Der Kommissar“, „Rock me Amadeus“, „Jeanny“ nebo „Emotional“ jsou nezapomenutelné. Zrodily se jednoduše s Hansem Hölzelem. Stejně tak i s Ronniem Seunigem. Ten ale nebyl výjimečným fanouškem jen v době Falcova vzestupu. Také ještě dnes je „pán bezcelní zóny“ schopen zazpívat všechny Falcovy texty zpaměti.

 

Ronnie viděl v Hansi Hölzelovi více než jen popstar. Falco byl pro něj umělcem, který mistrovsky učinil sebe sama nesmrtelným. Jak dnes víme, byl Falco svého času často o krok před ostatními. Přišel na trh s „Titanicem“ roky před kinoboomem, postaral se ve společnosti o mediální válku se songem „Jeanny“, narážkou na pedofílii, a z toho plynoucí bojkot v Německu.

 

Pro Ronnieho byl Falco „popový Mozart“ moderní doby, geniální textař, který tvořil takovým způsobem, že ukazoval společnosti její pravou tvář. Falco rozděloval společnost na dva tábory, Falco udával trendy.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář